20 oktober 2009

Londen
Na ons trouwfeest op 19 september waarvan de samenvatting nog volgt, kwam er natuurlijk nog een huwelijksreisje. We hebben er 5 d agen Londen van gemaakt die schitterend waren (op het weer na :-) ). Ik had de winkeltips van Janina goed opgevolgd en we hebben hele leuke en lekkere dingen gevonden bij David & Goliath en bij Whittard of Chelsea. Toppunt van de trip waren de Doc Martens waar we toch even naar hebben moeten zoeken. Covent Garden bleek groter te zijn dan dat leuke plein met die toffe winkeltjes....en de Doc Martens Store lag toch wel in een andere straat die we heel toevallig gevonden hebben. De collectie graphic novels en anime-films is ook weer heel goed bijgevuld dankzij de actie bij de Forbidden Planet (50% korting op de Studio Ghibli collectie) en de boeken zijn veel goedkoper bij HMV dan bij Waterstones.
Voor de echte kenners en teddybeer-o-fielen: dat kleine beertje dat u op de foto's zo'n 3 keer kunt zien is een echte Steiff (mijn allereerste!). Voor de leken onder ons die niets van speciale teddyberen kennen: Steiff is zowat het meest bekende merk dat luxeberen produceert. Dit zijn dus geen beren die u in handen van uw kleine neefjes/nichtjes/kinderen achterlaat. Ze zijn gemaakt met echt mohair, hebben meestal de zeer typische lange neus en de echte dure exemplaren hebben van die ouderwetse scharnierende poten. Ze zijn ook steeds te herkennen aan de "knopf im ohr" merkje. Het knopje is zilver-, brons- of goudkleurig naargelang de exclusiviteit van het ontwerp en het etiketje is geel-rood voor de originele exemplaren en zwart-wit voor de remakes van oudere ontwerpen.
Ik moet nog veel sparen voor een "echte", mooie en grote Steiff, maar dit eerste exemplaartje heb ik cadeau gekregen van mijn lieve man die mijn vertederende blikken niet kon weerstaan. Het heeft ondertussen ook een ereplaats gekregen.

Mijn eerste kennismaking met Londen was trouwens super. Het is een hele mooie stad, met veel groen en heel mooi huizen. Als je een beetje over het drukke verkeer en het vele volk heel kijkt, zie je toch wel een hippe stad. Een van de leukste dingen (voor een toerist dan toch) vond ik toch wel dat je er elke 500m wel een Starbucks vindt met lekkere Caramel Machiato (een aanrader voor de niet-koffiedrinkers zoals ikzelf).
De musea en de meeste winkels zijn gigantisch, de hotelkamers zijn klein :-). Ik denk dat die Aziaten die een hotel openen in Londen, alles op hun kleine landgenoten afstemmen. Wij moesten ons bukken om onder de douchestraal te geraken die dan nog onder de schuine dakrand was geïnstalleerd ook.

Nog een aanrader voor wie tijd en zin heeft: London Walks. Er is een gigantisch aanbod aan gratis gegidste wandelingen doorheen Londen, gaande van: Jack the Ripper, Haunted alleyways, Londen in de tijd van Charles Dickens, pubs en bars en ga zo maar verder. Wij hebben de Jack the Ripper wandeling gedaan. We zijn per toeval bij een privéwandeling terechtgekomen waardoor we een zeer beperkte groep hadden (niet gratis) en alles goed konden horen en zien en het was heel interessant en niet gruwelijk zoals velen denken.
Posted by Picasa

4 opmerkingen:

Janina Modaal zei

O zussie, wat heb je je laten gaan in londen!
Gij kleine zot, zo bont heb ik het zelfs nog nooit gemaakt :o).

Heel veel thee ga je precies drinken.
En Maus, dat mag ik eens lenen he ;o)?
En dat van bij David en Goliath, is dat een schoudertas? Met dezelfde print als mijn t shirt :o).
En uiteraard: zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalige docter martens, echt waar!
Proficiat met al je aankopen!

Kaasmuis zei

jaja, veel thee, 't was 2+1 gratis en dan laat een mens zich al eens gaan hè ;-)

het is inderdaad een schoudertas, Marc heeft een t-shirt met dezelfde print (moet hij zo oud voor geworden zijn), maar ik dacht dat jij "boys are stupid throw rocks at them" had?

en dan de Doc Martens met al die schattige bloemetjes...gepast met dikke sokken na een dag stappen. in de winkel hadden ze geen gewone katoenen sokjes dus ze zijn nogal groot :-o 'k moet nog een zooltje gaan zoeken, maar nu weet ik wel mijn maat en het volgende paar zal gekocht worden via internet.

faajp zei

En de volgende keer doen we er een musical bij...en teatime...en de London Zoo...en....

Faajp zei

Steiff...coolste beren EVER :-D