17 augustus 2010

Slecht weer en spelletjes.

Met de eerste veel te vroege herfstregens in het verschiet, hebben we de gezelschapsspelletjes terug boven gehaald.


Wij zijn enorme fan van “Arkham Horror”. Dit sfeervolle spel speelt zich af in de unieke wereld van H. P. Lovecraft en zijn horrorverhalen rond de Cthulhu mythos, geschreven in de vroege jaren 1920.


Het is een uniek spel in vele opzichten:

1. je speelt niet tegen elkaar, maar tegen het spel.
2. je kan het spelen met 1(!) tot 8 spelers.
3. het heeft een heel groot spelbord en er zijn honderden kaartjes, monsters, items.4. keuze uit 16 karakters om mee te spelen, allemaal met een uitgebreid achtergrondverhaal en unieke eigenschappen.5. 8 wereldvernietigende monsterachtige “Elder ones” als eindvijand.
6. je wint het spel zelden wat de zeldzame overwinningen des te leuker maakt.
7. 1 spel duurt minstens 2 tot 4 uur.
8. ondertussen zijn er al een aantal uitbreidingen gaande van nieuwe kaartjes tot nieuwe stukken spelbord waardoor het spel groter en nog uitdagender wordt. Volgende titels zijn beschikbaar: Dunwich Horror, The black goat of the woods, The king in yellow,...
9. huisregels maken wordt aangemoedigd om af en toe toch eens te kunnen winnen :-).

Haal je basisspel in huis, bestel slecht weer bij Frank of Sabine, maak een warme choco en dompel je onder in het leven van je detective/onderzoeker om de wereld te redden van de chaos.

2 opmerkingen:

Faajp zei

Menig zondagnamiddag/avond stonden we kniediep in monsters en buitenwereldlijke verschrikkingen, met vaak catastrofale afloop :-) .Toch zijn we er al in geslaagd de wereld te redden van algehele doem en chaos.
Arkham Horror is een verrassend leuk, uitdagend en vooral origineel spel dat geen twee maal hetzelfde is. Absolute aanrader!!

Janina Modaal zei

O, dat zie ik wel zitten tijdens het logeerweekend!