26 november 2010

Bezige bij.

Om iedereen een beetje gerust te stellen: ik mag dan al ziek thuis zitten, vooral willen slapen en niet veel stem hebben, dat wil nog niet zeggen dat ik er aan toe geef.

Ik heb die eerste 3 weken vooral gevuld met slapen, haken en vogeltjes kijken in de tuin. Het haken ging zelfs zo goed dat ik bezig ben met een groot project. Groot mag hier dan ook letterlijk genomen worden, want ik ga proberen een sprei maken. Ik heb namelijk 10 bollen blauw-gevlamd katoen en 10 bollen paars-gevlamd katoen waar ik granny squares van maak. Normaal zal ik zo'n 80 lapjes kunnen maken. Ik ga dan ook nog een ander kleurtje moeten zoeken, want met die 80 lapjes kan ik maar een kleine 1 persoonssprei maken. Dat zien we later wel. Eerst moet ik er in slagen om al mijn bollen paars en blauw op te haken.


Die 3 haak-slaapweken werden mooi beƫindigd met een namiddagje cupcakes versieren voor de vrouwen terwijl de echtgenoot enkele mannen leerde genieten van whisky. En al heb ik misschien niet veel gezegd die namiddag, ik heb me wel geamuseerd. Het resultaat van iedereen z'n cupcakes mocht er zijn en ze hebben ongelofelijk goed gesmaakt. Ook de mannen leken zich geamuseerd te hebben.Ondertussen heb ik mijn activiteit traag maar zeker nog wat verder uitgebreid: naast haken ben ik nu ook bezig met een puzzel, de gele zonnehoeden zijn eindelijk gesnoeid en ik heb, verspreid over de hele week, onze nieuwe nepkerstboom volledig in elkaar gestoken en versierd. Ongelofelijk mooie kitsch is het geworden: blinkend rood en heel veel bollen en figuurtjes.


Dus, lieve familie en vrienden, het gaat best wel goed en zeker niet zo slecht als sommigen blijkbaar denken. Vanaf volgende week heeft Marc verlof en dan is er alle dagen iemand bij mij en heb ik de auto ter beschikking om bezoekjes af te leggen.
Samen met Marc, jullie en mijn nieuwe volledig door ons goedgekeurde huisdokter sla ik me er wel door.

Dikke zoenen en knuffels!!

3 opmerkingen:

Faajp zei

Da's zeker dat. Met de vakantie voor de deur kunnen we zeker nog het een en ander plannen... oa zeker een paar uitstapjes :-)

stekelbees zei

En zijn er nog cakes over ? ze zien er mooi en ook lekker uit !
De kerstboom : overladen maar dat mag ! :)
Zal de mijne ook teveel versieren , is gezellig

Janina Modaal zei

Zussie, alle, ik ben blij dat je toch kan genieten van die kleine, gezellige dingen!
En wat een heerlijke kitschboom :)
xxx