19 juli 2011

Schilderwerken - Painting the house

Vorig weekend hebben we thuis noeste arbeid geleverd.
De inkomhal, badkamer en nachthal hebben een nieuwe lik verf gekregen.
De inkomhal is volledig af, nu enkel nog de muren van het toilet behangen en "den beneden" is echt klaar.De badkamer heeft nog enkele finishing touches nodig, maar voorlopig ziet ze er al heel leuk uit:We hadden gedacht om tussen de lavabo en de spiegelkast en dan in dezelfde breedte doorlopend op de muren ernaast een strook mozaïektegeltjes te bevestigen is dezelfde tint. De eerste zoektochten hebben echter nog niets opgeleverd wat qua kleur van pas zou komen dus gaan we die strook voorlopig ook gewoon verven.

We hadden niet gepland om de nachthal al een kleurtje te geven, gewoon een witte grondlaag leek ons genoeg. Maar toen we in de Gamma rondliepen voor het mengen van de kleurtjes kwamen we een rek tegen met een hele boel potten verf in solden, zelfs mengverf. Daar vonden we dan tussen alle potten beige en grote pot lichtgrijs die we meegenomen hebben.

Het uiteindelijk resultaat zou er zo moeten uitzien: het grijs van de inkomhal doortrekken in de traphal, de groene muur van de inkomhal ook doortrekken in de traphal en de helft van de nachthal. De andere muren van de nachthal worden dan lichtgrijs, want het grijs van de inkomhal is iets te donker om boven ook te gebruiken.
Normaal komt er deze week ook nog een collega onze traphal eens bestuderen om ons te helpen zodat we die ook een kleurtje kunnen geven.

Ons huis zal dus eigenlijk een beetje egaal van kleur zijn: grijs, wit en groen zoals in de living, maar dan met wat nuances zodat het niet altijd hetzelfde groen en grijs is.
Enkel de kamers boven krijgen dan elk een persoonlijk kleurtje.


Last week we had time to paint some more in our house. Downstairs everything now is finished except for the toilet. The bathroom also needs some finishing touches but is as good as finished.

We didn't plan to paint the upper hall but we found some paint on discount in the DIY. It's light grey and it looks perfect. We want to paint the walls of the staircase and half the upperhall light grey (like the downstairs hall). The other half of the upstairs hall will be painted green like downstairs.
This way every visible walls downstairs and upstairs will be the same colours: white, green and grey.

3 opmerkingen:

King in Yellow zei

Voor frisse kleurtjes ben ik altijd te vinden. Zowel de inkom als de badkamer zien er cool uit :-)

Janina Modaal zei

Amai, hard gewerkt!
En heel mooi!

stekelbees zei

heel mooi! enkele soorten grijs,(gif)groen ja ja het is het weekend werken waard geweest ;-)