23 september 2011

Kattenren.

De kattenren is zo goed al af.
Onze poezebeesten hebben nog een nieuwe krabpaal bijgekregen en een kattenluik.

In de ouderlijke tuin stond een krulwilg. Aangezien de tuin nu niet meer bestaat, hebben wij ons net op tijd die krulwilg toegeƫigend.
Het is zo'n echte boom met een stam die zich opsplitst in 3 takken.
Jammer genoeg werd de boom tijdens het verwijderen beschadigd aan de stam en hebben we hem moeten omwikkelen met touw.Na een aantal weken drogen en een grondige reinigingsbeurt deden we poging om de takken recht af te zagen.
Dit is om een of andere niet zo gemakkelijk. Bij onze eerste krabboom hebben we hetzelfde probleem gehad, maar uiteindelijk lost dat zichzelf wel op.
Een kat trekt zich dat ook niet echt aan als haar/zijn ligplank wat scheef hangt.

Nu gaan we nog boven de hoogste paal een plankje aan de muur bevestigen zodat ze nog een trapje hoger kunnen.
Het laatste deel dat onze kattenren nodig had, was een kattenluik in het schuifraam.
Hiervoor bestaan heel veel oplossingen gaande van gewoon het raam laten open staan tot het bij de fabricage monteren van een luik in het dubbel glas.
Wij kozen voor deze oplossing:


Met de hulp van deze hilarische, maar o zo herkenbare handleiding hebben we het geklaard. Eerst 2 weken nadenken, uitpluizen, berekenen en tekenen. Daarna naar de doe-het-zelf om de panelen te kiezen en alles te laten zagen. De houten latten hebben we zelf gezaagd met onze handzaag, maar voor het plaatsen van de schroeven waren we toch wel blij dat we ons eens een elektrische schroevendraaier aangeschaft hebben een tijdje geleden.
Tussen de 2 panelen zit zo'n blauwe isolatieplaat.

De deur past perfect over ons schuifraam. Enkel nog tochtstrips bevestigen en dan kunnen onze katers genieten van een frisse neus zonder dat wij kou moeten lijden.


We wanted a cat flap in the sliding window and decided to make one ourself using an example we found on the net.
It took us a complete day to finish it, but we're happy with it.
It's made of a frame filled with insulation and covered with some plywood. We can put it in the sliding window and push it towards the edge so it fits.

5 opmerkingen:

Janina Modaal zei

Amai, flink gewerkt!
Ze worden daar nogal verwend he :).

King in Yellow zei

en nu krijgt het "kattenluiktussenzetstukvanhet-
schuifraam' nog een extra "kunstig"
toetsje :-) ... wordt vervolgd...

stekelbees zei

als ik ooit verander in een poes....dan kom ik zeker bij jullie wonen !

miranda zei

Ik vind die krabboom helemaal geweldig! ik vraag mij alleen het volgende af: hoe heb je de boom op het plankje vast kunnen maken?

Ik hoor het heeel graag :)!

Kaasmuis zei

Miranda: de boom is bevestigd aan de plank met een vijftal hele lange dikke schroeven (8 of 10 cm) en ook nog wat Tec 7 voor de zekerheid. In de plank hebben we gaatjes voorgeboord. De boom staat er nog steeds dus het is blijkbaar toch stevig.