15 december 2013

Mijn "classic" Blood Bowlteam 1 - My classic Blood Bowlteam 1.

Blood Bowl is een fantasy voetbalspel dat in 1987 voor het eerst uitgebracht werd door Games Workshop. Het is een parodie op het Amerikaanse football. Er bestaan verschillende teams met alle mogelijke fantasyfiguren zoals goblins, dwergen, elfen, orks, trollen en monsters. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van cheerleaders, dokters en er is zelfs een scheidsrechter.

Het is een spel voor 2 spelers en het wordt gespeeld op een bord dat onderverdeeld is in hokjes. Met behulp van dobbelstenen, kaarten en counters proberen de spelers in de zone van de tegenstander te komen om de bal af te nemen.
Het "Blood" in de titel verwijst naar de "gewelddadige" acties die mogelijk zijn. Scoren is nu eenmaal makkelijker als je de tegenstander verwondt of gewoon van het bord verwijdert.
Alle karakters hebben hun voor- en nadelen. Elfen zijn bijvoorbeeld veel leniger dan orks of dwergen, maar minder bestand tegen fysieke aanvallen.

De echtgenoot heeft in zijn jonge jaren nog het originele spel gespeeld en toen een heel mooi voetbalbord gemaakt. Hij had nog wat ongeschilderde miniaturen liggen en daarmee ben ik nu een team aan het samen stellen. Het wordt een gemengd team met orks, goblins, skavens (ratten), skeletten en monsters. Ik heb zelfs een goblin cheerleadertje gevonden.

Hier krijgen jullie al de orks, goblins en skavens te zien. Aangezien elk team zijn eigen kleuren heeft, heb ik gekozen voor paars met brons.


Blood Bowl is a fantasy football game that was released by Games Workshop in 1987. It's a parody on American football. There are several teams which consist of various fantasy figures such as goblins, orcs, dwarves, trolls and monsters. There is also a possibility to use cheerleaders and a referee.
 
It's a 2-player game played on a board that is divided in squares.  By using dice, cards and counters players try to get in the zone of the opponent to catch the ball.
The "Blood" in the title refers to the "violent" actions which are possible. Scoring is easier if you wound your opponent and get him carried away from the field. All characters/teams have their
(dis)advantages. Elves are, f.e. more agile than orcs or dwarves, but much less able to withstand fysical attacks.
 
The husband played the original game in his youth and made a beautiful board. He also had some unpainted miniatures left over and I am using those to make my own team. It's a mixed team of orcs, goblins, skaven (rats), skeletons and monsters. I even have a goblin cheerleader.
 
In this post you can see the orcs, goblins and skavens
Each team has his own colours and I have chosen purple and bronze.

1 opmerking:

King in Yellow zei

Aaaah... bloodbowl... leuke herinneringen :-). 't ziet er een cool team uit. Al een goeie naam voor uw team? :-)