17 februari 2010

begrafenis mémé


Gisteren is mémé begraven, mijn grootmoeder langs vaderskant. Zoiets is natuurlijk altijd een emotionele gebeurtenis, ook zonder de melige tekstjes van neef en nicht :-), maar 't was een "mooie" mis.

Extra mooi dankzij mij natuurlijk, deze keer geen valse bescheidenheid. Ik mocht uiteindelijk toch mijn toeterkunde ten tonele brengen. Ik speel namelijk hoorn en had voorgesteld om een stukje te spelen. Eerst werd er niet akkoord gegaan, maar uiteindelijk had ik telefoon gekregen van nonkel dat ik wel mocht spelen. Dit was dan ook mijn eerste optreden voor 500 man publiek, wat je absoluut niet kan vergelijken met een openbaar examen op de muziekschool. Na welgeteld de minimale voorbereiding van elk stukje eens door te spelen met de organist heb ik mijn plan goed getrokken. Spelen met een orgel als begeleiding is namelijk heel wat anders dan met piano, vooral als de organist door het niet echt kennen van zijn partij plots pagina 2 en 3 verwisselt... :-)

't is goed meegevallen, de zenuwen op het moment zelf waren bijna weg en de tantes, nonkels, neven en nichten vonden het blijkbaar heel mooi....

2 opmerkingen:

Janina Modaal zei

Jaja, het was inderdaad heel mooi!

(En nu is het eens mijn beurt als spellingsfoutenvitter: kijk nog eens naar de "verwisseld"... :o) )

Kaasmuis zei

goed zeg :-) ik verbeter het direct en geef mezelf een pak slaag