16 juni 2010

Elk zijn goesting....

Nadat ik enkele maanden geleden de Londense Candycakes ontdekt heb en sinds kort ook aan het kleien ben met rolfondant en konsoorten, was ik toch wel eventjes geschrokken van de mening van deze blogster.

Elk zijn goesting natuurlijk...maar na de zoveelste cake, worteltaart, appeltaart die ik - en lekker ook - vrij regelmatig zelf maak en biscuit met slagroom en vers fruit - nog nooit zelf gemaakt, maar ik vond het vroeger altijd te slagromerig - vind ik die kleurige taarten toch wel lekkerder en vooral spannender.

Je weet namelijk nooit wat er onder die lap suiker zit: zou het nu cake, biscuit of sponge cake zijn? En met welke vulling: mousse van chocolade, aardbeien, banaan...., advocaatcrème, bokkepootjesvulling, pudding, plattekaas, choco, confituur, slagroom, crème au beurre, mokkacrème (laat hier uw watertandende fantasie maar verder gaan). Om van de versiering nog niet te spreken. Voorlopig beperkt ik mij tot scheve marsepeinhuisjes en gekochte bloemetjes, blaadjes, lieveheersbeestjes, maar wacht maar tot ik  mijn beeldhouwkunsten kan los laten op rolfondant, marsepein en modelleerchocolade.

Hoe lekker een "ouderwets" stuk gebak ook is, zo'n stuk taart of cupcake bedekt met een dikke laagrolfondant is gewoon heel erg leuk.

Ik ga echter wel volledig akkoord dat de Bumba's en Dora's erover zijn. Al zal ik waarschijnlijk heel anders spreken wanneer ik zelf in staat ben zo'n taart te maken of wanneer het nichtje zo'n verjaardagstaart wenst :-)

1 opmerking:

Faajp zei

Ge moogt gerust zijn...creatief met rolfondant! Zoet is het wel, maar niet zoeter dan de suiker(atoom)bommen van bij den bakker. En op het feestje bleef 'toevallig' het enig niet versierde cupcakeje liggen ;-)