12 juli 2010

Werken

De voorbije 2 zaterdagen m'n broer z'n verbouwingen vooruit geholpen en nu beginnen aan mijn stage.

't Zal spannend worden: in augustus moeten de eerste vaststellingen al binnen zijn en dan hopen dat alles klaar geraakt voor eind november. Ik heb nu al het gevoel dat ik geen tijd genoeg zal hebben :-).
Er is wel een voordeel aan deze stageplaats: ik mag zelf kiezen wanneer ik kom werken, hoe lang ik kom werken en ik mag zelfs werk + binoculair mee naar huis nemen om 's avonds te werken. Eind juli heb ik dus ofwel 2 verplichte weken verlof ofwel verplicht thuiswerk aangezien mijn mentor dan op vakantie gaat. Zolang alles maar op tijd gedaan is en mijn verslag wetenschappelijk genoeg is (layout en inhoud) om te kunnen afgeven aan het INBO heb ik dus veel vrijheid.

Ik voel me toch niet echt op mijn gemak. Dit is mijn eerste echte labowerk en ik moet alles alleen doen. Er hebben zich al allerlei doemscenario's in mijn hoofd afgespeeld: volledige staalnames die door mijn toedoen om zeep geholpen worden, verkeerde interpretaties, poezen die thuis met mijn monsters gaan lopen....

Bij deze stage ga ik in elk geval geen beestenpoep moeten opkuisen en geen kooien moeten kuisen, enkel vissen dissecteren :-).

1 opmerking:

Janina Modaal zei

Maar ik duim voor je hoor, dat dat allemaal goed zal verlopen!