5 april 2011

Wielrenners en ratten.

Wielrenners en ratten: dit lijkt waarschijnlijk een vreemde combinatie.
Het waren echter wel enkele ingrediënten van het voorbije weekend.

Doordat onze achterburen een grote vijver hebben, gebeurt het wel eens dat Rémi de rat ongegeneerd over ons grasveld loopt. Het eten van de vogels en de kippen is natuurlijk ook een welkome uitbreiding op het dieet van de rat.
Vorige week was het weer zover: de Rattus norvegicus oftwel bruine rat gebruikte onze bloembakken als autostrade om verder te geraken.
Ik heb de buren verwittigd en de dag zelf stond er al een doos rattenvergif aan de vijver.
Zondagmorgen zat de rat echter met grote ogen naar ons, en vooral naar onze muizenvangers, te loeren van onder het vogelhuisje.
Toen ze beweging opmerkte in huis, ging ze ervandoor onder het vogelhuisje, de heidematten en al het andere materiaal dat tussen ons tuinhuis en de afsluiting staat.
We hebben het materiaal er tussenuit gehaald en een mooie rattennest gevonden.
Gelukkig zaten er nog geen jongen in.


De rest van onze zondag werd gevuld door de Ronde van Vlaanderen. Wij zijn absoluut geen wielerliefhebbers, maar als ze op 50m van je huis langskomen dan kan je moeilijk binnen blijven zitten.
Opvallend was vooral dat de mensen alsmaar meer in het midden van de baan gaan staan tot er niemand meer voorbij kan en dat het zicht aan de andere kant van de straat altijd beter blijkt te zijn :-)


4 opmerkingen:

stekelbees zei

als de coureurs aan de achterdeur passeren dan MOET je gaan kijken zeker bij een wielerklassieker, ook al herken je niemand en zie je't op tv duizend keer beter

stekelbees zei

en wat het ratje betreft ...och here dat beestje

King in Yellow zei

De rat volgt momenteel, volledig in navolging van Pixars 'Ratatouille', een kookcursus in onze keuken. Vanmiddag: stoofpotje van kip met oude geuze...

Kaasmuis zei

misschien beter: coureur in oude geuze :-)