16 mei 2012

Slapende kat - Sleeping cat.

 Mijn verzameling haakpatronen is de laatste jaren exponentiëel gegroeid. Er zijn dan ook steeds meer boekjes te vinden met leuke patronen voor elke gelegenheid. Ook het internet is een bron van inspiratie, vooral dan omdat het voor mij geen enkel probleem is om engelstalige patronen te gebruiken.

Uit één van mijn laatste boekjes komt deze slapende kat. De grootte van het model is natuurlijk afhankelijk van het gebruikte katoen.
Deze is gehaakt met naald 4,5 en is zo'n 15 cm lang.
Het is een heel mooi modelletje waar ik veel plezier aan beleefd heb om het te maken.


Zelfs mijn naaikunsten gaan er stilaan op vooruit. Waar ik in het begin dat ik haakte nog sukkelde en vloekte om alle onderdelen aan elkaar te zetten, gaat dat steeds vlotter ook al is het niet mijn favorieter onderdeel van een project. Ook een neus borduren geeft me nog weinig problemen en daar ben ik heel blij mee.

 

Het mandje wordt in 1 stuk gehaakt. Je vertrekt vanuit het midden en haakt dan in een ovaal. Ik vond het heel interessant om eens te zien hoe een ovaal eigenlijk gehaakt wordt. Cirkels haken is niet moeilijk, maar ik had er nooit bij stilgestaan hoe een ovaal kon gemaakt worden.

My collection of crochet books has grown a lot the past year.
It's easier to find books with crochet patterns for everyday and the internet also is a great source. Especially since my english is good enough to use UK and US patterns 

I made this sleeping cat with a pattern from one of my latest books.
The size of the cat depends on the yarn of course. I used a 4.5 hook and this model is around 15 cm.
It's a lovely model and I had a lot of fun making it.

Sewing goes also more easy now. When I started with crochet I had a lot of troubles sewing all the pieces together. Now this is no longer a problem although it's not my favourite part of a project. Even embroidering a realistic animal nose is much easier now. 

The basket is crocheted in one piece, starting from the middle by making an oval.
I thought it was really interesting to see how I should make an oval. It's easy to crochet a circle, but I never realised how to make an oval shape so this was really something new for me.


2 opmerkingen:

King in Yellow zei

Dit is inderdaad een van de leukste dingen die in de grote verzameling van gehaakte beestjes te vinden is... en ik denk dat er nog wel enige zullen volgen ;-)

stekelbees zei

en ben ik soms een gelukkige eigenaar van zo een poesje ?