25 november 2009

kerstsfeer

Weet je, de kerstperiode is eigenlijk niet echt aan mij besteed. Ik heb altijd zoiets van: familiefeestjes zijn op andere dagen even leuk en cadeautjes uitdelen is toch ook leuker op een gewone dag dan op zo'n dag dat je "verplicht" bent om gezellig te zijn en iets aan je medemensen te geven.

Begrijp me niet verkeerd: ik hou van gezelligheid en van cadeautjes geven (en krijgen), maar de verplichting die er aan vast hangt, is me toch wat teveel van het goede.

Nu ja, ik pas me aan en doe dus mee met de familie en ook met de commercie. We hebben namelijk al jaren zo'n wit, fiber optic boompje dat helemaal oplicht en dat ik vol hang met kleine kerstballetjes. Dit jaar echter had ik het gevoel dat er iets tekort was. Wij hadden namelijk geen kerststal en nu vind ik toch wel dat elke zichzelf respecterende kerstboom een kerststal nodig heeft.

De zoektocht kon beginnen. Het eerste resultaat: cliché cliché cliché: bruine houten stalletjes met van die slecht geverfde mannetjes in. Dit was niet wat ik zocht, ik wou iets origineel.

Ziehier het resultaat:
De meest gebruiksvriendelijke en vooral kleurige kerststal ooit. Ook zeer katbestendig en tof voor als het toekomstige neefje/nichtje op bezoek zal kunnen komen :-).
De eerste optie was trouwens een kerststal van Fisher Price, maar het feit dat die dikke ventjes muziek lieten horen als je eraan kwam, was toch net teveel van het goede.
Ik heb thuis nog wat foto's van het uiteindelijk resultaat die ik nog wel zal plaatsen. Ik moet echter nu al toegeven dat de kerststal niet onder onze kerstboom staat wegens te weinig plaats..... :-)

1 opmerking:

Janina Modaal zei

Zo wijs!

Ik zag dit weekend mn rode-kruis-tent van Playmobile liggen, en verdorie, dat deed raar!