1 september 2010

Avonturen in de slaapkamer!

Na 3 jaar in een witte nieuwbouwslaapkamer geslapen te hebben, waren we de witte muren en groene deuromlijsting grondig beu. We hebben een vrij donkere slaapkamer met maar 1 raam dus de kleurkeuze was belangrijk. Ik had al een tijdje de idee om de muur tegenover het raam en aan het bedeinde paars-roze te verven. De echtgenoot was eerst niet te vinden voor dit idee, maar toen we in de Gamma aan de kleurkaarten kleurtjes stonden te beoordelen, leek hij wel voor iets anders te willen gaan.
Nu laten wij ons elke keer vangen in de Gamma: op die papiertjes zijn de kleuren heel anders dan op de muur. We hadden al zo'n vermoeden toen we de mengkleuren in de potten zagen lopen, maar we dachten: we gaan ervoor, lekker spannend.

Thuisgekomen begonnen we aan de bleekste kleur die veel meer lavendel uitviel dan wit-met-een-tintje, maar het was nog te doen. Nu hebben we echter aluminiumramen die aan de binnenkant hetzelfde kleur hebben als aan de buitenkant: blauw, niet donkerblauw, maar middenblauw dus het kleur op de muur moest toch wel passen bij dat blauw.
We rolden onze verfrol met bleke verf uit tegen de muur naast het raam en trokken dan het deksel van de andere pot om ook een likje tegen het raam te leggen.
Dit was toch even schrikken: het leek meer fuchsia dan roze-paars en het was kweetniethoe fel in de pot.
Uiteindelijk hebben we voor de bleke kleur gekozen bij het raam om toch niet te veel af te steken.


Het kapstokje en de rekjes die aan het hoofdeinde van het bed hingen, hebben we in donkerpaarse lakverf gestoken, maar die moeten nog opgehangen worden. Onderaan de rekjes zouden we dan met van die fluorescerende sterretjes een aantal sterrenbeelden willen nabootsen. Ik wilde dat eerst op het plafond doen, maar als je dat dan beu wordt, is het zo moeilijk om nog te veranderen.

De deur gaan we op termijn ook nog paars schilderen en de kleerkast gaan we pimpen. We gaan op de deuren van de kleerkast spiegeltegels hangen zodat het daglicht in de kamer weerkaatst wordt. We hebben ook nog een aantal muurstickers liggen die we dan ook op de kastdeuren gaan hangen, maar dat moeten we nog eens uitzoeken. We hebben de spiegeltegels ook nog niet en het moet toch een beetje harmonieus blijven.

Zodra de kast klaar is, post ik ook wat foto's.
1 opmerking:

Janina Modaal zei

O, ik vind het toch mooi hoor!