9 september 2010

Tarrie terminaal

Tarrie, onze muizenvanger2 is terminaal ziek......

Hij was al een tijdje aan het vermageren, maar eerst dachten we dat het aan de nieuwe voeding lag (minder energierijk). Daarna kwam onze derde muizenvanger en dachten we dat het aan de stress lag.

Dinsdag zijn we dan naar de dierenarts gegaan omdat het vermageren maar bleef duren en hij de laatste dagen zo goed als niets meer gegeten of gedronken had. Na een bloedonderzoek blijkt dat het voor 95% zekerheid FIP is oftewel Feline Infectieuze Peritonitis (de geïnteresseerden zullen genoeg informatie vinden via Google.).
De dierenarts zei wel dat het bij dit ras nog voorkomt en dat het dus iets te maken zou kunnen hebben met de beperkte genenpool, maar daar heb ik nog niets van terug gevonden op Google.
Hij heeft Tarrie ook nog een langwerkend breedspectrum antibioticum gegeven.

Aangezien Tarrie zelf zo goed als niets meer eet of drinkt, zijn we op aanraden van de dierenarts een hoogwaardig krachtvoer gaan halen bij de apotheker. Elke 2 tot 4 uur geven we hem zo'n 10 ml eten + drinken met de spuit in de hoop dat het hem ook wat zal aansterken.

Volgende week doen we terug een bloedonderzoek om zekerheid te hebben. Als de bloedwaarden nog steeds zo slecht zijn, dan is het zeker.
Het enige dat we dan nog kunnen doen is een cortisonespuit om de last wat te verminderen en afwachten. Het zal een kwestie van dagen tot weken worden en wij zullen de beslissing moeten nemen wanneer ons beestje/ons kindje genoeg heeft afgezien.....

2 opmerkingen:

Janina Modaal zei

O nee, dat is echt superjammer nieuws...
Ik duim voor kleine tarrie dat hij toch nog enkele mooie weken heeft.
Met jullie goede zorgen lukt dat zeker!

Saartje zei

Idd, heel slecht nieuws. Ik moet er even van slikken want zo een beestje,dat hoort erbij h├ę, het is een deel van het gezin. Ik weet zeker dat Tarrie fantastisch verzorgd wordt en ik hoop zo dat het bloedonderzoek volgende week betere bloedwaarden toont... duimen maar...